Alle vragen horen bij de tekst.

Het bos

bos

Bas en Simone bouwen vaak hutten in het bos. Ze zoeken stukken hout bij elkaar en brengen dat naar een plek toe. Bas neemt stiekem spijkers mee uit zijn vaders garage. Simone neemt de hamer mee en zo bouwen ze elke maand wel een hut. Op een dag besluiten ze weer een hut te bouwen, ......(1) opeens heeft Bas een ander idee voor een hut! Hij zegt:"laten we een boomhut bouwen, Simone!"
Simone vindt dit een ....(2) idee. Bas klimt in de boom met de ....(3) en Simone geeft de planken en de spijkers aan. Ze zijn er wel een week elke dag mee bezig, maar dan is hij af! Ze spelen er heel vaak. Op een middag zitten ze weer in hun zelfgemaakte boomhut in het bos als het opeens heel hard begint te ....(4). "HELP!", roept Simone, "ik ben bang!". Bas is zelf ook een beetje ....(5), maar dat laat hij niet merken! Hij klimt snel uit de boomhut en helpt Simone met eruit klimmen. En terwijl het heel hard regent, rennen ze snel naar huis toe. Jeetje, dat was een avontuur!

Opgave 01

Wat past er het beste op plaats 1?


Opgave 02

Wat past er het beste op plaats 2?


Opgave 03

Wat past er het beste op plaats 3?


Opgave 04

Wat past er het beste op plaats 4?


Opgave 05

Wat past er het beste op plaats 5?


Opgave 06

Welke titel had het verhaal beter kunnen hebben?


Opgave 07

Lees: "Op een middag t/m merken"
In welk woord wordt er uitgelegd dat het nog steeds om de boomhut gaat die ze gebouwd hebben?Bestel Kids4cito oefenboekjes
Oefenboekjes voor Cito- en Entreetoets