Alle vragen horen bij de tekst.

Verdwaald

verdwaald

Lotte en Hashim lopen samen met de hele klas door het bos. Het is al ... (1) buiten en het is ook erg koud. Ze zijn bezig met de dropping die de school georganiseerd heeft. Lotte loopt niet zo snel, want ze heeft vorige week zaterdag haar enkel verzwikt met voetbal. Hashim is haar beste vriend, dus hij blijft bij haar lopen.
Opeens ligt er een grote boom op het pad. Lotte doet er wat ...(2) over om eroverheen te klimmen en als ze eroverheen is staat alleen Hashim er nog. De rest van de klas is ...(3). "Hashim, wat doen we nu?", vraagt Lotte in paniek.
"Niets aan de hand, Lotte!",zegt Hashim: "ik heb een ...(4) van het bos gekregen van mijn vader en daarop kunnen we de weg naar ..(5) terug vinden!" Ze vouwen snel de kaart uit en kijken waar ze zijn. Hashim is heel goed in kaart lezen en al snel snapt hij welke route ze moeten lopen. Als ze bij school zijn aangekomen is de klas er nog niet. Ze gaan alvast zitten en krijgen van een andere juffrouw een glaasje limonade. Opeens horen ze ...(6) vanuit de verte. "Lotte! Hashim! Waar zijn jullie??" Ze rennen snel naar de stemmen toe. Iedereen was hartstikke ...(7) over Lotte en Hashim. Gelukkig hebben ze elkaar weer gevonden.

Opgave 01

Wat past er het beste op plaats 1?


Opgave 02

Wat past er het beste op plaats 2?


Opgave 03

Wat past er het beste op plaats 3?


Opgave 04

Wat past er het beste op plaats 4?


Opgave 05

Wat past er het beste op plaats 5?


Opgave 06

Wat past er het beste op plaats 6?


Opgave 07

Wat past er het beste op plaats 7?


Opgave 08

Wat had een betere titel voor het verhaal geweest?


Opgave 09

Lees Lotte t/m bos.
wat kun je verbeteren aan deze zin?Bestel Kids4cito oefenboekjes
Oefenboekjes voor Cito- en Entreetoets